Konstnärligt Team

Konstnärlig ledare: Kalle Leander

Regissör: Sven Strömersten Holm

Chess på Svenska – “Farligare, Svartare, Modernare!”
Människans tillkortakommande i en cynisk och makthungrig värld, skapar en farligare värld. En svartare värld. Motgiftet heter kärlek, i alla dess former.
Om vi vågar vila i denna famn – då blir världen på nytt modernare.
– Sven S. Holm

Sven Strömersten Holm utexaminerades från Statens scenskola i Malmö 1979, där han gick i samma klass som bland andra Philip Zandén, Ann Petrén, Göran Forsmark och Reine Brynolfsson. Sven har gjort en mängd TV -, film- och teaterroller i exempelvis, Tre kärlekar, Babels hus, Bron, Rederiet, Kaninmannen och Den vite riddaren. Sven är en mycket erfaren regissör bl a känd för SVT-filmatiseringen Tartuffe-hycklaren med bland andra Robert Gustafsson, Peter Haber, Ingvar Hirdwall, Johan Rabeus och Jonas Carlsson i rollerna. Sven är en genrebred regissör som arbetar med allt från fars till tragedi.

Koreograf: Melker Sörensen

Melker Sörensen är utbildad vid Balettakademien i Göteborg och debuterade som musikalartist i uruppförandet av Kristina från Duvemåla. Idag verkar Sörensen som koreograf och regissör på bland annat, Malmö opera samt stadsteatrarna i Malmö och Helsingborg.

Boka din biljet på: Nortic.se