Konstnärligt Team

Konstnärlig ledare: Kalle Leander


Regissör:
Sven Strömersten Holm

Chess på Svenska – “Farligare, Svartare, Modernare!”
Människans tillkortakommande i en cynisk och makthungrig värld, skapar en farligare värld. En svartare värld. Motgiftet heter kärlek, i alla dess former. Om vi vågar vila i denna famn – då blir världen på nytt modernare.
– Sven S. Holm

Sven Strömersten Holm utexaminerades från Statens scenskola i Malmö 1979, där han gick i samma klass som bland andra Philip Zandén, Ann Petrén, Göran Forsmark och Reine Brynolfsson. Sven har gjort en mängd TV -, film- och teaterroller i exempelvis, Tre kärlekar, Babels hus, Bron, Rederiet, Kaninmannen och Den vite riddaren. Sven är en mycket erfaren regissör bl a känd för SVT-filmatiseringen Tartuffe-hycklaren med bland andra Robert Gustafsson, Peter Haber, Ingvar Hirdwall, Johan Rabeus och Jonas Carlsson i rollerna. Sven är en genrebred regissör som arbetar med allt från fars till tragedi.


Dirigent:
Ulf Wadenbrandt

Ulf Wadenbrandt är från och med hösten 2018 Principal Guest Conductor för Russian Philarmonic Orchestra och är även Chief Conductor för Sweden Symphony Orchestra. Han är känd för sina gränsöverskridande konserter, främst en blandning av klassiskt, pop och rock, men även film- och dataspelsmusik.

År 2009 belönades han med Charlie Norman-priset för sin fantasifulla kombination av olika musikgenrer som ger nya uttrycksformer och musikalisk njutning.

Wadenbrandt har även mottagit Kreativitetspriset från staden Trollhättan 2012, och år 2015 mottog han Vänersborgs Kulturpris.”

Tillsammans med sin egen symfoniorkester, SSO, och även i andra samarbeten han har gjort omfattande föreställningar på scener och i konserthallar. Han har också medverkat i nationell och internationell TV och radio.

Ulf Wadenbrandt har dirigerat namnkunniga orkestrar såsom Russian Philarmonic Orchestra, Czech National Symphony Orchestra, Norrköpings Symfoniorkester, Dala Sinfoniettan, Jönköpings Sinfonietta, Gävle symfoniorkester, Göteborg Wind Orchestra och många fler. Ulf dirigerar många av Sveriges största artister. Flera av dem är internationellt kända som Robert Wells, Agnes Carlsson, Loreen, Peter Jöback. Även internationella artister som Susan Boyle och Elena Paparizou har uppträtt tillsammans med Ulf.


Koreograf:
Melker Sörensen

Melker Sörensen är utbildad vid Balettakademien i Göteborg och debuterade som musikalartist i uruppförandet av Kristina från Duvemåla. Idag verkar Sörensen som koreograf och regissör på bland annat, Malmö opera samt stadsteatrarna i Malmö och Helsingborg.


Kapellmästare/Repetitör:
Johan Reis

Johan Reis studerat på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson och tidigare vid Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson.

Reis är en mycket flitigt anlitad pianist och repetitör och har som kapellmästare medverkat i ett stort antal operaproduktioner. Han har ett nära samarbete med den folkkäre operatenoren Rickard Söderberg och har vid flera tillfällen framträtt både i tv och radio. Johan har en bred genrekunskap och har framträtt med artister som Robert Wells, Carola, Martin Stenmarck, Sonja Aldén och Nanne Grönvall.

Boka din biljet på: Nortic.se