Chess bryter med sin konstnärlige ledare

På grund av olika syn på det konstnärliga arbetet har produktionsbolaget Sinne & Scen valt att avsluta sitt samarbete med konstnärlig ledare för “Chess på Svenska”.

  • Det finns inte längre förutsättningar för produktionen att genomföras i sin ursprungsform, då produktionsledning och konstnärlig ledare, tillika huvudrollsinnehavare Kalle Leander har haft olika syn på det konstnärliga arbetet. Därmed skiljs våra vägar nu åt. Sinne och Scen önskar Leander alla lycka till med hans övriga uppdrag, uppger Anders Boström tf. producent.

Framöver leds det konstnärliga arbetet av en hängiven och erfaren huvudcast i samspel med övrigt konstnärligt team.

  • Vi är otroligt glada o tacksamma för att Anders Ekborg nu, med kort varsel, går in och axlar huvudrollen som Anatolij. Rollen har Anders Ekborg gjort vid närmare bestämt cirka 100 av 325 föreställningar på Cirkus i Stockholm. Tillsammans med Gunilla Backman frontar han produktionen av “Chess på Svenska” och publiken kommer att få möta två av de absolut bästa och mest rutinerade musikalartisterna i Sverige i huvudrollerna, fortsätter Anders Boström.

Johan Hwatz kommer att göra rollen som Freddie, en roll han är välbekant med, då han tidigare har spelat samma rollkaraktär på Svenska Teatern i Helsingfors.
Tillsammans med Loa Falkman, Karoline Dons och Gert Fylking, en strålande ensemble och orkester arbetar man passionerat från morgon till kväll, alla i en riktning mot ett och samma mål: att ge publiken en unik och minnesvärd musikalupplevelse!

Chess på Svenska har premiär torsdag den 30 juni kl.19.00 på Helsingborgs Arena

Chess på Svenska 2022

Chess flyttas fram på grund av covidreglerna!

– De nya restriktionerna med gruppsittning gör det svårt för både oss och publiken. Därför flyttar vi fram föreställningarna till månadsskiftet juni-juli, säger Anders Boström,

Chess på svenska Gunilla Backman och Anders Ekborg

Nya musikalstjärnor till Chess i Helsingborg

20 månader efter den planerade premiären presenterar produktionen för Chess på svenska sin nya supercast! En stjärnspäckad artistelit intar Helsingborgs Arena med premiär 11 februari