Chess flyttas fram på grund av covidreglerna!

– De nya restriktionerna med gruppsittning gör det svårt för både oss och publiken. Därför flyttar vi fram föreställningarna till månadsskiftet juni-juli, säger Anders Boström, producent för uppsättningen av ”Chess på svenska” på Helsingborg Arena. 

Sedan de nya restriktionerna presenterades innan jul, med förbehåll om att reglerna kan komma att skärpas ytterligare i januari, har Sinne & Scen arbetat hårt för att hitta lösningar för att kunna genomföra musikalen som planerat. Man har i dagarna dock beslutat sig för att flytta fram samtliga föreställningar, för tredje gången sedan pandemin slog till förra året.

Chess på svenska är en populär musikal och efterfrågan på biljetter har varit stor. Regeln om gruppsittningar med en meters mellanrum, gjorde dock uppdraget omöjligt att genomföra. I dagsläget skulle de som redan köpt biljetter helt enkelt inte få plats på de nio föreställningar som skulle ha framförts i februari på Arenan. Nu kommer musikalen istället att spelas mellan den 30 juni -10 juli på Helsingborgs Arena. Biljetterna släpps upp den 3/1 klockan 12:00 på www.nortic.se

Jag kan tänka mig att det är svårt att föreställa sig vad som krävs, rent administrativt och
ekonomiskt, för att lyckas få igenom en produktion från idé till verklighet och dessutom göra samma resa fyra gånger? Jag har aldrig hört någon säga; ”fjärde gången gillt”, men vi ger inte upp och vi har hela tiden haft ett och samma fokus – produktionen ska ut till publiken! Vi kan bara önska och hoppas att våra biljettköpare har en lika stor uthållighet och kämparglöd”, säger Anders Boström tf. producent. 

Loa Falkman, Gunilla Backman, Anders Ekborg, Kalle Leander, Gert Fylking och Karoline Dons och hela den övriga ensemblen är med på noterna för publikens skull.

Självklart är det av största vikt att vi tar hand om varandra i dessa tider, men man blir ju väldigt ledsen när de stänger ner kulturen utan att tänka på vad det betyder. Ja, vi behöver mat, vatten och sömn för att överleva, men vi behöver kulturen för att ha en anledning att leva, säger Gunilla Backman.

Alla med befintliga biljetter till föreställningarna i februari kommer att kontaktas via e-mail inom kort, senast den 4/1. Vänligen håll utkik även i mail-programmets ”skräpkorg”.
Kontakt: Ekonomi@sinneoscen.se

Chess bryter med sin konstnärlige ledare

På grund av olika syn på det konstnärliga arbetet har produktionsbolaget Sinne & Scen valt att avsluta sitt samarbete med konstnärlig ledare för “Chess på

Chess på svenska Gunilla Backman och Anders Ekborg

Nya musikalstjärnor till Chess i Helsingborg

20 månader efter den planerade premiären presenterar produktionen för Chess på svenska sin nya supercast! En stjärnspäckad artistelit intar Helsingborgs Arena med premiär 11 februari