Äntligen blir musikalen Chess på Svenska av i Helsingborg!

Chess på svenska - Loa Falkman Foto: Peter Knutson
Chess på svenska - Loa Falkman Foto: Peter Knutson

Produktionen av Chess på svenska har arbetat sig ur pandemi- och coronamotgångar. Nu kommer äntligen musikalen att sättas upp på Arenan i Helsingborg och den flyttas fram till februari 2022! Då är produktionsbolaget Sinne & Scen övertygad om att vaccinering och minskad smitta ska garantera nio föreställningar.

Alla som har bytt in tidigare biljettköp mot presentkort, alternativt köpt biljetter till sommarens nu inställda produktion, kommer givetvis att kunna byta in dessa mot nya biljetter till föreställningarna 2022.

– Vi har känt ett ansvar att kämpa oss igenom kulturens dalande, dels för vår publik men också för alla hårt arbetande musiker och artister i vårt land. Säger producent Peter Lindholm på Sinne & Scen. Vi har verkligen gjort vårt yttersta för att hitta nya stigar när vi stött på återvändsgränd.

Ett par av produktionens fantastiska artister har tyvärr bokats för andra uppdrag, men när musikalen sätts upp på Helsingborg Arena i februari kommer ingen att bli besviken! Det blir nio föreställningar med musikalen Chess på Svenska mellan den 11:e och 20:e februari! Sinne & Scen kan inom kort  presentera en än mer väletablerad och stjärnspäckad ensemble för 2022!

– Vi känner en stor tacksamhet och glädje att vi nu kan gå ut och berätta att vår produktion kommer att bli av och vi är lika tacksamma för hur tålmodig vår publik och våra biljettköpare har varit under denna process. Det har ju varit helt omöjligt att kunna ge tydliga svar. Väntan och maktlösheten i detta har känts oändlig. Så, ett varmt och innerligt tack vill vi rikta till dem, säger Peter Lindholm.

Biljetterna släpps upp på nytt igen torsdag den 6/5 på nortic.se

Chess på svenska - pressbild Foto: Peter Knutson

Storsatsningen CHESS blir av 2021

Storsatsningen Chess blir av 2021 ”Chess på svenska” med Loa Falkman och Shirley Clamp flyttar fram till sommaren 2021. Premiären blir den 11 juni på

Chess på svenska 2021 Shirley Clamp Foto: Peter Knutson

Shirley Clamp debuterar

Shirley Clamp är en av Sveriges mest folkkära artister. Med hitlåtar och Melodifestival-succéer som Min kärlek, och Att älska dig har hon letat sig in

Chess på Svenska 2021 Foto: Peter Knutsson

Chess på Helsingborgs Arena

Chess på Helsingborg Arena! Sommaren 2021 riktas Sveriges blickar mot Helsingborg! Produktionsbolagen Sinne & Scen AB i samarbete med Helsingborg Arena & Scen storsatsar och sätter upp