Storsatsningen CHESS blir av 2021

Storsatsningen Chess blir av 2021

”Chess på svenska” med Loa Falkman och Shirley Clamp flyttar fram till sommaren 2021. Premiären blir den 11 juni på Helsingborgs Arena.
Chess är ett av alla de kulturevenemang som drabbades av coronaepidemins nedstängningar i våras. Men produktionsbolaget Sinne & Scen AB gav aldrig upp.

– Vi måste vara modiga och känna förhoppningar för framtiden. Det är vårt ansvar inom scen- och kulturvärlden. Konsten och kulturen har alltid fört samhället framåt i kristider, säger Peter Lindholm, producent på Sinne & Scen AB.

Det är en stjärnspäckad ensemble som intar Helsingborgs Arena;
Shirley Clamp, som efter 20 år som folkkär artist, gör sin musikaldebut.
Rutinerade, mångsysslande legendaren och operasångaren Loa Falkman gör rollen som Molokov. Radio- och tv-ikonen Gert Fylking gör sin första sångroll någonsin på en musikalscen.
De två schackduellanterna från öst och väst spelas av musikalstjärnan Alexander Lycke och operasångaren Kalle Leander. Dessutom debuterar Helsingborgs eget stjärnskott Alma Bengtsson.

-Det här blir en farligare, svartare och modernare föreställning, utlovar regissör Sven Holm.

”Chess på svenska” spelas på Helsingborgs Arena 11-20 juni 2021.

För mer information/bilder se hemsidan, chesspasvenska.se.

Presskontakter:
Anders Westin 070-877 37 07
Henry Carlsson 070-847 39 90

Chess på svenska 2021 Shirley Clamp Foto: Peter Knutson

Shirley Clamp debuterar

Shirley Clamp är en av Sveriges mest folkkära artister. Med hitlåtar och Melodifestival-succéer som Min kärlek, och Att älska dig har hon letat sig in

Chess på Svenska 2021 Foto: Peter Knutsson

Chess på Helsingborgs Arena

Chess på Helsingborg Arena! Sommaren 2021 riktas Sveriges blickar mot Helsingborg! Produktionsbolagen Sinne & Scen AB i samarbete med Helsingborg Arena & Scen storsatsar och sätter upp