Shirley Clamp debuterar

Chess på svenska 2021 Shirley Clamp Foto: Peter Knutson
Chess på svenska 2021 Shirley Clamp Foto: Peter Knutson

Shirley Clamp är en av Sveriges mest folkkära artister. Med hitlåtar och Melodifestival-succéer som Min kärlek, och Att älska dig har hon letat sig in i de svenska hemmens spellistor och skivsamlingar. Shirley har givit ut fem soloalbum och placerat sig på Svensktoppen hela åtta gånger.

Shirley Clamp var bara 14 år när hon i skolkören på högstadiet i Viskafors fick förfrågan om att sjunga solo på en skolavslutning. Det var stort, inte bara för att få sjunga solo, utan att dessutom få ynnesten att göra det i duett med en tjej som gick i 9:an och var två år äldre. Aldrig tidigare hade en elev i årskurs 7 fått den chansen. Dessförinnan trodde Shirley inte att sången var hennes grej. Hon höll ju på med teater och var lite mer av en komiker. Men när körledaren gav henne låten I know him so well, lämnades tron om att hon inte kunde sjunga så bra därhän. Musiken från Chess blev hennes musik, och dess innehåll har växt vid varje tillfälle hon har fått möjlighet att framträda med den.

Shirley utbildade sig efter gymnasiet till musikalartist vid Balettakademien i Göteborg, men det är först nu som hon har känt sig redo att ta steget in i denna scenkonstens värld. Så när Shirley blev tillfrågad om att göra Chess på Svenska tvekade hon inte en sekund. Hennes ”moment” var kommet. Musikaldebuten var här och dessutom innefattade denna nya fas också hennes drömroll. Florence!

Att säga att det var stort för mig att bli tillfrågad är en ren underdrift. Snacka om att min flickdröm blev besannad! Och med vilket sällskap sen! Jag ska ge mitt allt för att detta ögonblick ska bli en succé!

Under sommaren 2021 får ni möta en rak, ärlig och sensuell Florence –  som vågar ge sig hän – genom Shirley Clamp på Helsingborg Arena.

Boka din biljett på: Nortic.se

Chess på svenska - pressbild Foto: Peter Knutson

Storsatsningen CHESS blir av 2021

Storsatsningen Chess blir av 2021 ”Chess på svenska” med Loa Falkman och Shirley Clamp flyttar fram till sommaren 2021. Premiären blir den 11 juni på

Chess på Svenska 2021 Foto: Peter Knutsson

Chess på Helsingborgs Arena

Chess på Helsingborg Arena! Sommaren 2021 riktas Sveriges blickar mot Helsingborg! Produktionsbolagen Sinne & Scen AB i samarbete med Helsingborg Arena & Scen storsatsar och sätter upp